Hunt: Showdown se zbavuje leaderboardů

13. 7. 2022 – 15:37
0
Hunt: Showdown se zbavuje leaderboardů
zdroj: tisková zpráva

Ale snad ne nadobro

Kooperativní PvPvE akce Hunt: Showdown od Cryteku sice pravidelně neplní stránky herních médií, i tak se ale jedná o velmi zdařilou atmosférickou záležitost s neokoukaným zasazením. Vývojáři se nyní v chystaném updatu s pořadovým číslem 1.9 rozhodli udělat zásadní změnu.

V oznámení na sociálních sítích uvedli, že ze hry odstraňují současný systém leaderboardů, tedy žebříčků úspěšnosti hráčů. Na své soukromé statistiky se sice můžete podívat i nadále, Crytek ovšem krok vysvětluje nespokojeností s aktuální podobou. Nemusíte ovšem zoufat, studio bude pracovat na nové, vylepšené verzi, kterou implementuje snad v dohledné budoucnosti.

Hlavním důvodem nespokojenosti je prý fakt, že žebříčky v minulosti ovlivnilo využívání exploitů, tedy chyb ve hře. Mimo to také vývojářům vadí, že dosavadní systém upřednostňoval prosté Kill/Death Ratio místo toho, aby zohlednil plnění úkolů a týmovou spolupráci.

Crytek bohužel zatím nemá žádný termín, kdy by nová podoba žebříčků měla do hry dorazit. Hunt: Showdown je aktuálně k dispozici na PC a minulé generaci konzolí, v současné době se dokonce pracuje na seriálové adaptaci.

Zdroje:
Crytek