Ludwig je ve sporu s Nintendem kvůli turnaji v Super Smash Bros. Ultimate

27. 10. 2023 – 15:27
0
Ludwig je ve sporu s Nintendem kvůli turnaji v Super Smash Bros. Ultimate
zdroj: Ludwig Ahgren

Streamer vynáší na světlo okolnosti

Populární streamer Ludwig na svém kanále zveřejnil video, ve kterém tvrdí, že se stal terčem žaloby od společnosti Nintendo. Údajně se tak stalo již před několika měsíci, ale vrací se k tomu nyní prý kvůli obrovskému dramatu, které celou situaci provázelo.

V červenci mu prý Nintendo zaslalo oznámení o porušení duševního vlastnictví ve spojitosti s jeho turnajem The Ludwig Ahgren Championship Series. Streamer tento dokument popisuje jako měkčí verzi klasického „cease and desist“, tedy žádosti o ukončení chování, které je z pohledu žalovatele závadné.

Nintendu se nelíbilo, že Ludwig plánoval modifikovat jednu z herních úrovní, konkrétně Pokémon Stadium, tak, aby došlo ke zmrazení pohyblivých částí známých jako transformace. Ludwig toto rozhodnutí zdůvodňoval tím, že tento prvek do hry přidává příliš velký element štěstí a některé transformace mohou představovat neférovou výhodu pro některé postavy.

Požadavku Nintenda nicméně vyhověl a úroveň modifikována nebyla. Celou situaci vynáší na světlo světa zřejmě hlavně proto, že dle jeho názoru došlo na jeho slova ohledně neférovosti transformací. „Leffen prohrával s Codym Schwabem velmi těžce, měl 110 %, Cody 14 %. Přišla proměna a Leffen pomocí zadní stěny získal obrovské kombo a nakonec Codyho porazil a vyhrál turnaj," říká Ludwig.

Další detaily sporu známé nejsou, Nintendo má ovšem pověst firmy, která své duševní vlastnictví chrání velmi důsledně.

Zdroje:
Dexerto