Ludwig vysvětluje, proč jsou na tom YouTubeři lépe než streameři na Twitchi

4. 3. 2022 – 17:00
0
Ludwig vysvětluje, proč jsou na tom YouTubeři lépe než streameři na Twitchi
zdroj: Twitch.tv

Ludwig Ahgren v listopadu loňského roku šokoval svět streamingu, když podepsal exkluzivní smlouvu s YouTube a přešel z Twitche na tuto platformu. Populární tvůrce obsahu na sebe upozornil už předtím, když se stal streamerem s největším počtem subscriberů po 30denním živém vysílání, jež proběhlo loni v březnu.

V nedávném podcastu se nicméně k práci na Twitchi vyjádřil velmi negativně. Uvedl, že streameři tam musí odvysílat naprosto absurdní počet hodin, prakticky nemají osobní život do té míry, že veškeré jídlo mají z dovozu a mají problémy hradit účty. Sám na tom prý nebyl jinak.

YouTubeři podle něj jsou mnohem lépe organizovaní a dostávají lepší podporu, takže nemusejí vysílat od 150 do 300 hodin měsíčně. Podle Ludwiga jsou podobné podmínky naprosto zcestné, člověk si kvůli tomu prý skoro ani nemůže vyprat.

K počtu hodin se ostatně v minulosti vyjádřil i streamer League of Legends s přezdívkou Tyler1, který uvedl, že ho kontrakt stanovující 200 odstreamovaných hodin měsíčně patrně přivede k brzkému odchodu do důchodu. Streamovat 50 hodin týdně je přeci jen náročný úděl, který si na člověku rychle začne brát svou daň.

Zdroje:
Dexerto