Na finále OWL proběhl zápas v Overwatch 2

29. 9. 2021 – 16:00
0
Na finále OWL proběhl zápas v Overwatch 2
zdroj: Blizzard

Jak se bude hrát nová verze týmové akce?

Během velkého finále Overwatch League jsme se dočkali podrobnějšího představení některých novinek Overwatch 2 v praxi. V poločase jsme konečně viděli hru pořádně v akci, postaraly se o to týmy složené z hráčů Los Angeles Gladiators a Washington Justice. Blizzard následně vydal video, kde události zápasu komentují moderátoři OWL Mitch “Uber” Leslie and Matt “Mr. X” Morello.

Zápas se odehrál na nové mapě Rome a ukázal nový režim Push. V něm budou týmy eskortovat svého robota směrem k bariéře a na symetrickém bojišti se budou snažit dostat se s ním dál než soupeř. Vizuální indikátory hráčům naznačí, který tým je právě ve vedení.

Bohužel se v rámci zápasu nepředvedli noví chystaní bojovníci, jako je třeba Sojourn, k vidění byly ale úpravy těch stávajících. Novinky postihnou například Reinhardta, který bude mít lepší manévrovací schopnosti při svém Charge útoku a dvě nabití své schopnosti Fire Strike, Zarya zas bude mít nově sdílená nabití pro své bubliny.

Proběhly také ukázky novinek pro Bastiona a Sombru. První jmenovaný se dočká velkých změn, dostane do vínku novou ultimátní schopnost, místo přeměny na tank bude moci spustit dělostřelecký útok kamkoli na mapu, a bude také pohyblivější ve svěm Sentry režimu. Ztratí sice možnost vlastní opravy, bude ale moci vystřelovat taktické granáty.

Sombře se sníží cooldown na hackování, postižené cíle nově uvidí skrz zdi a budou také trpět větší poškození. Zároveň hackování nenaruší strealth. Nevýhodou je, že se sníží čas, po který nemohou nahackovaní soupeři používat své ability, místo pěti vteřin to bude jen jedna.

Overwatch 2 zatím nemá přesný termín vydání, očekává se ale, že na PC a konzole dorazí v příštím roce.

Zdroje:
Blizzard