Profíky z Team Secret sponzoruje největší streamovací platforma v Číně

26. 5. 2020 – 7:00
0
Profíky z Team Secret sponzoruje největší streamovací platforma v Číně
zdroj: Team Secret

Team Secret podepsali s čínskou platformou HUYA

Celá smlouva tak zapadá do konceptu Team Secret, který si dal za úkol expandovat mimo Evropu a Čína je samozřejmě obrovským a "otevřeným" trhem. Asi nejhlavnější součást tohoto partnerství pak dává hráčům Team Secret povinnost streamovat pouze na platformě HUYA.

"Jsem nadšený, že budeme pracovat s jednou z největších streamovacích platforem v Číně. S tímto partnerstvím bude moci Team Secret zaujmout nové komunity a propojit se efektivně s našimi fanoušky z celého světa. Těšíme se na dopady, které tato skvělá spolupráce bude mít!" Říká CEO Team Secret - John Yao.

Team Secret zdroj: Team Secret

Stejně jako Team Secret, tak i Team Liquid a Team Griffin uzavřely se společností HUYA partnerství, čímž se jako jedny z mála organizací dostaly do popředí čínského streamovacího světa. Další takovou je například i britský tým Method (kterého můžete zejména znát z hry World of Warcraft) a který v minulém měsíci taktéž podepsal smlouvu s čínskou streamovací platformou s názvem DouYu.

Je samozřejmě otázkou, jak velkou popularitu budou západní týmy v Číně mít. Určitě se pro čínské diváky jedná o něco nezvyklého a pokud se zamyslíme nad tím, že jsou pro ně v normálním případě západní platformy uzavřeny, mohla by mít podobná migrace do čínského světa smysl.