Průzkum ukázal nejtoxičtější esportové hry, kdo si odnesl první místo?

Nedávná studie napříč online hrami ukázala, že komunita Doty 2 a CS:GO používá nejvíce sprostých slov.

Nadávky nejsou v online světě her nic nového. Je více pravděpodobné, že se konverzace během hraní uchýlí k sprostým slovům a urážení, než že se povede normální, běžný dialog. Nedávná studie se však rozhodla zjistit, která hra je na tom úplně nejhůř.

Průzkum1 zdroj: talkesport.com

Prvenství patřící PC hráčům není vzhledem k nejširšímu pokrytí online her žádným překvapením. Která hra si ale odnesla titul nejtoxičtější, ale už překvapením být může. Konkurence je totiž veliká.

Dota 2 však všechny své “soupeře” předběhla a dle studie si zaslouží titul nejtoxičtější hry na trhu. Těsně za ní se ji na paty lepí komunita CS:GO, což pro každého, kdo si kdy zahrál online zápas "CSka", není bezesporu žádný šok. Další hry jako Overwatch, FIFA nebo Call of Duty obsahují dle studie také solidní dávku toxicity, ale i tak je Dota 2 a CS:GO jednoznačně převálcovaly.


Průzkum2 zdroj: talkesport.com

Analýza se nezabývala přímo in-game chatem, ale skenovala subreddity jednotlivých online her. Určitým způsobem to o dané komunitě jisté vypovídá, i tak ale bereme tenhle výzkum s úsměvem a nadsázkou. 

Hráčům CS:GO se podařilo až v jedné třetině všech komentářů použít slovo Fu*k nebo Sh*t. To je celkem solidní dávka.

Průzkum3 zdroj: talkesport.com
Dota 2, která předběhla CS:GO jen o několik málo nadávek, se od Global Offensive zase tolik neliší. Četnost a forma nadávek je Counter Striku dost podobná.
Průzkum4 zdroj: talkesport.com
I přestože se toxicita bere jako nedílná součást online her, přinesl tento průzkum i pozitivní zjištění. Dle něj totiž větší část hráčů nepoužívá žádné nadávky. Ač se to může nám, kteří tráví v online světě hodně času, zdát pochybné, čísla tuto skutečnost potvrzují. Bylo by jistě zajímavé, kdyby se podobná studie zabývala přímo in-game konverzací a ne jen komentáři na redditu. Nehledá náhodou někdo zajímavé téma bakalářské práce? ;)
Zdroje:
talkesport.com