První sezóna Battlefieldu 2042 začíná tento týden. Víc než půl roku po vydání

8. 6. 2022 – 9:15
0
První sezóna Battlefieldu 2042 začíná tento týden. Víc než půl roku po vydání
zdroj: Foto: EA

Kdo na ni ještě čeká?

Nešťastný Battlefield 2042 vyšel loni koncem roku v otřesném stavu a za poslední půl rok se vývojáři museli potýkat s absolutním pádem zájmu hráčské komunity. Ani zoufalý počet aktivních hráčů je ale neodradil od plánů na spuštění první multiplayerové sezóny, která je víc než půl roku po vydání hry konečně tady.

Ponese název Zero Hour a kromě nového specialisty, zaměřeného na ničení vozidel, do hry dorazí také nová mapa, stealth vrtulníky a především battle pass, který je už v multiplayerových titulech zcela běžnou záležitostí. Na jeho vysbírání budete mít 12 týdnů a obsahuje bezplatné i prémiové tiery. V těch bezplatných naleznete třeba nové zbraně či vozidla, prémiové zas budou obsahovat nejrůznější kosmetické předměty. Battle pass vyjde na 10 dolarů.

Nová mapa se jmenuje Exposure a nachází se v kanadských horách. Je vhodná především pro vzdušné souboje a zahrát si ji můžete v 64 hráčích v rámci režimu Breakthrough a 128 hráčích v Conquestu na PC a současné generaci konzolí.

Ansámbl specialistů rozšiřuje Ewelina Lis vybavená naváděnými raketami, s jejichž pomocí má především likvidovat nepřátelskou bojovou techniku. Zbraňový arzenál pak doplní tichá kuše a a puška BSV-M. Kromě nich si v boji budete moci usnadnit život díky novému granátometu, který vystřeluje nesmrtící kouřové granáty.

Battlefield 2042 je k dispozici na PC a současné i minulé generaci konzolí

Zdroje:
EA