Sssniperwolf se omlouvá za doxxing. Přišla o příjmy z YouTube

23. 10. 2023 – 11:59
0
Sssniperwolf se omlouvá za doxxing. Přišla o příjmy z YouTube
zdroj: Foto: Profimedia

YouTuberka Sssniperwolf je relativně proslulá tvůrkyně obsahu, která se specializuje na reakční videa. Před časem se ale dostala do sporu s kolegou z kanálu JacksVideos, který ji obvinil z kradení nápadů a plagiátorství. To, co zprvu začalo jako zcela klasická internetová roztržka, ale posléze vyeskalovalo poté, o Sssniperwolf na Instagramu prozradila Jackovo místo bydliště.

K této záležitosti došlo už před několika týdny, 17. října pak Jack oslovil YouTube se žádostí, aby platforma demonetizovala obsah, který Sssniperwolf tvoří. To se zjevně o několik dní později skutečně stalo, a kontroverzní YouTuberka okamžitě přispěchala s omlouvou, která do té doby nepřicházela.

YouTube na svém oficiálním účtu na platformě X poskytlo vyjádření, ve kterém demonetizaci zdůvodňuje porušením zásad a dodává, že bezpečnost uživatelů je prioritou. Vyjádření ovšem řadu fanoušků nepotěšilo, jednak proto, že demonetizace je pouze dočasná, ale i proto, že jsou v příspěvku nepřímo kritizovány obě strany.

Sssniperwolf na demonetizaci reagovala následujícími slovy: 

„Dovolte mi, abych začal tím, že se omluvím za své nedávné činy; je to neomluvitelné. Omlouvám se JacksFilms, YouTube, celé komunitě tvůrců a svým skvělým fanouškům za to, že jsem nebyla lepším příkladem vhodného řešení konfliktů," uvedla.

"JacksFilms, ačkoli se určitě neshodneme a máme své neshody, mrzí mě, že jsem reagovala tak, jak jsem reagovala. Měla jsem využít příležitosti a ukázat mladým tvůrcům, jak dospělí a profesionálové řeší konflikty přímou, uctivou a soukromou komunikací; ne kvůli názorům nebo obsahu, ale jako smysluplný příklad toho, jak by se konflikty měly řešit. Oslovím vás přímo a doufám, že si najdeme čas na spojení a komunikaci, a to s respektem.

Uvidíme, jak dlouho jí podobný pokorný přístup vydrží.

Zdroje:
Dexerto