Tipy, jak co nejjednodušeji zvýšit rank ve Valorantu

12. 5. 2020 – 19:12
0
Tipy, jak co nejjednodušeji zvýšit rank ve Valorantu
zdroj: Riot Games

Nová střílečka od Riot Games si rychle získala zájem hráčů z celého světa a s přidáním kompetitivního módu (žebříčku) se atraktivita této hry pouze zvýšila. Přinášíme vám tedy čtyři nejdůležitější body, jak potencionálně posunout svůj rank o třídu či dokonce třídy výš.

1. Hrdinové a kompozice

Valorant je tzv. “Hero Shooter”, což z něho dělá dost specifickou hru v FPS žánru, zatímco v CSGO něco jako týmovou kompozici hrdinů řešit vůbec nemusíte (hlavně kvůli tomu, že tam žádní hrdinové nejsou), u Valorantu je to přesně naopak. Každý hrdina má totiž určený set schopností a tím pádem i výhod či nevýhod. Pokud tedy budete například hrát sami (solo) a upřednostňujete agresivní styl, raději zvolíte Phoenixe nebo Raze, naproti hrdinům jako Sova či Cypher. A naopak, pokud byste hráli se svými kamarády, tým pěti hrdinů s taktickými schopnostmi bude to právé ořechové.

2. Prohráváme. Co s tím?

Kompetitivní mód ve Valorantu je specifický svým rozlišením výher a proher. Je totiž velký rozdíl, pokud prohrajete 13:1 nebo 13:12. V prvním případě tak můžete očekávat velký a o to více nepříjemný posun směrem do železných pekel, ale naopak skoro žádnou změnu nezaznamenáte, pokud se vám podaří zahrát vyrovnaný zápas. Bojujte proto do poslední kulky, nikdy nevíte, kdy hru můžete srovnat či dokonce otočit.

Valorant Ranky zdroj: Riot Games

3. Sova? To budu hrát za ptáka?

Umět a znát každičký detail schopností vašeho agenta je to, co odlišuje ty nejlepší od dobrých. Věnujte proto čas tomu, abyste si zahráli pár nekompetitivních her, pořádně si vyzkoušejte, co jednotlivé schopnosti dělají, v jakých situacích se dají použít a která kompozice schopností + zbraně je pro vás nejvíce atraktivní. Není totiž nic horšího pro vás a pro vaše spoluhráče, když si vyberete hrdinu, se kterým nevíte, co děláte.

4.Dejte si pauzu

Stalo se to každému z nás, občas jednoduše nemáme nejlepší den, manželka se s vámi rozvedla, vyhořel vám byt, vyhodili vás z práce a nebo jste si nechtěně objednali pizzu s ananasem (#ananas na pizzu nepatří), když jste chtěli tu nejlepší, s žampiony. V této situaci tak doopravdy nedoporučujeme Valorant vůbec zapínat, i když i pro odbourání stresu může tato střílečka od Riotu skvěle zafungovat. Pokud nicméně hrajete více her za sebou a z nějakého důvodu nevyhráváte, tak prostě nehrajte. Nejlepší je v takové situaci Valorant zcela vypnout a dát si od něho pár hodin nebo i dnů pauzu. Uvidíte, že až se vrátíte, všechno bude lepší a pozitivnější.

A co vy? Máte nějaké rady pro naše čtenáře?

Zdroje:
dailyesports.gg