Titanfall 2 pod útokem hackerů, komunita se obává nebezpečné chyby

9. 9. 2021 – 8:30
0
Titanfall 2 pod útokem hackerů, komunita se obává nebezpečné chyby
zdroj: Respawn

Respawn uklidňuje hráče

Multiplayer střílečky Titanfall 2 se stal v uplynulých měsících pravidelným terčem DDoS útoků a hackerských aktivit s cílem hru poškodit. Podobně je na tom i další hra od Respawnu, o poznání populárnější Apex Legends, který se například v červnu hackerům podařilo na skoro 24 hodin znepřístupnit. 

Nyní se zdá, že pokročili na další úroveň. Na komunitních diskuzních fórech hry se objevila zpráva, že došlo k narušení bezpečnosti, kvůli němuž mohou hackeři zasáhnout počítače hráčů, kteří Titanfall 2 spustí.

Podle slov uživatele s přezdívkou DirectXeon existují informace o chybě ve hře, která umožňuje lokální spuštění kódu ze serveru, což může počítače i konzole hráčů vystavovat nebezpečí instalace škodlivého malware a potenciálního bricku zařízení. DirectXeon varuje, abyste raději Titanfall prozatím odinstalovali a rozhodně jej nespouštěli.

Sami vývojáři z Respawnu potvrdili, že o zvěstech ví a v současnosti zjišťují, zda se zakládají na pravdě, případně k jakým datům mají hackeři přístup a jak bezpečnostní situaci hry vyřešit. Dnes v brzkých ranních hodinách se na oficiálním twitterovém účtu studia objevila aktualizace, podle níž jde pouze o jednoduchý exploit, s jehož pomocí je možno nechat hry padat.

Respawn ale věří, že herní zařízení i citlivá data hráčů nejsou v bezprostředním ohrožení. Další informace se máme dozvědět již brzy.

Zdroje:
Dexerto