Ubisoft přerušuje partnerství se streamerem kvůli rasistickým narážkám

Ubisoft přerušuje partnerství se streamerem kvůli rasistickým narážkám
zdroj: Ubisoft

Chtěl být kontroverzní


Společnost Ubisoft oznámila, že přerušuje spolupráci se streamerem Thaqilem z komunity kolem Rainbow Six Siege a odstraňuje jeho streamerský charm ze hry. To vše v důsledku série rasistických vtipů, které pronesl na Tiktoku o černém operátorovi Castlovi.

Thaqil na TikToku natočil nejméně tři videa zaměřená právě na tuto hratelnou postavu. V jednom z nich se vyjádřil, že se Castleovi vyhne, protože je černý. Poté ve výzvě, v níž měl za úkol pojmenovat operátora podle písmene N, vybral jeho. Ve třetím videu se významně podíval na banán poté, co mu byl ve hře přidělen Castle. Videa byla z TikToku mezitím smazána, ale jsou stále přístupná na Twitteru.

„Ubisoft netoleruje žádnou formu rasismu, šikany nebo obtěžování. Věříme v poskytování pozitivních a poutavých zábavních zážitků, kde se každý cítí vítán, zapojen a oslavován," uvedl Ubisoft skrz svého mluvčího.

„Po vyšetřování se ukázalo, že nedávné příspěvky tvůrce obsahu Thaqila na sociálních sítích jsou v rozporu s Kodexem chování společnosti Ubisoft. V důsledku toho Thaqil již nebude součástí našeho programu tvůrců obsahu a jeho charm bude ze hry Rainbow Six Siege odstraněn,“ dodal.

V omluvě zveřejněné na Twitlongeru Thaqil přiznal, že věděl, co dělá, když videa natáčel, ale popřel, že by byl záměrně rasistický.

"Mým hlavním cílem bylo způsobit kontroverzi a rozesmát lidi, ale nyní si uvědomuji, že můj pokus o humor mohl vyznít necitlivě a urážlivě, za což se upřímně omlouvám. Nestojím o rasismus ani o jakoukoli diskriminaci. Viděl jsem, že kolem mě kolují komentáře, které, přestože mě obhajují, nepodporuji," napsal Thaqil. Těžko říct, zda mu to za konec kariéry stálo.

Zdroje:
Dexerto