Valkyrae schytává kritiku za svou kosmetickou řadu pro hráče

20. 10. 2021 – 16:00
0
Valkyrae schytává kritiku za svou kosmetickou řadu pro hráče
zdroj: Foto: Valkyrae

Škodí modré světlo pokožce?

O tom, že známá youtuberka a spolumajitelka společnosti 100Thieves Rachell Hofstetter alias Valkyrae, chystá velké překvapení, jsme vás informovali před několika dny. Nakonec se ze zlomového životního okamžiku vyklubalo předvedení nové kosmetické řady pro hráče. A Valkyrae za ni schytává pořádnou porci kritiky.

Její značka RFLCT totiž dle původního tvrzení má hráče chránit před nežádoucími účinky modrého světla, které poškozuje nejen zrak, ale i pokožku. Na vývoji kosmetické značky se podílela i legenda oboru Claudia Poccia, krátce po uvedení se ale začaly objevovat hlasy, které říkají, že jde o podvod.

O tom, že má modré světlo negativní vliv na pokožku, totiž podle kritiků neexistují žádné důkazy a existence značky RFLCT stojí na pseudovědě, která má jen přesvědčit mladé fanoušky, aby do produktů investovali své peníze. Do kritiky se pustili nejen diváci, ale i někteří streameři, mezi nimi například HasanAbi, který produkt označil za pouhé podělané mýdlo.

Na oficiálním webu značky následně došlo k úpravám popisků a některých prohlášení, které jsou nyní mnohem opatrnější a hovoří spíše o vzrůstajícím počtu důkazů, že modré světlo má negativní vliv, namísto původního prostého sdělení, že modré světlo poškozuje pokožku.

V tuto chvíli jsou produkty stále dostupné na eshopu, uvidíme, zda Valkyrae z této kontroverze vyvodí nějaké důsledky.

Zdroje:
Dexerto