Valorant představuje první sérii turnajů!

17. 6. 2020 – 7:00
0
Valorant představuje první sérii turnajů!
zdroj: Riot Games

První Ignition Series proběhnou už tento týden.

Celé týmy, hráči nebo tvůrci obsahu, ti všichni se zapojí do organizace budoucích turnajů shrnutých pod název Ignition Series. Jedná se tak o první krok, který Riot Games činí pro podporu esportu. Premisou těchto turnajů pak bude velké komunitní zapojení, testování ideálních kompetitivních režimů či jednoduše fundamentální základ pro budoucí Valorant turnaje či ligy od samotných Riot Games.

G2 X IGNITION

Prvním z turnajů bude ten pořádaný organizací G2 Esports, ve kterém se utká osm týmů, nicméně to není vše. Pouze jeden den před samotným konáním této události se totiž hráči dozví, proti komu budou mít tu čest hrát. Nebude tedy lehké se na zápas adekvátně připravit a týmy budou muset jednat velice intuitivně ve výběru hrdinů či v tom, jak nejlépe hrát proti daným protihráčům.

Samotný turnaj začne 19. Června v 15:00 CEST, bude trvat tři dny a určitě bude promítán na platformě Twitch.

Valorant Ignition Series Červnový Plán zdroj: Riot Games

RAGE X IGNITION

Dalším a zároveň prozatím poslední partnerem Riot Games je jeden z největších japonských celků - Rage. Formát turnaje se oproti tomu evropskému však liší, jelikož zde dostane přímou pozvánku 16 ustálených týmu, které budou bojovat o obrovský prize pool 500,000 Yenů, tedy něco přes 100,000 korun. Hráči se tak budou moci podívat na týmy jako jsou JUPITER nebo DetonationN Gaming.

Turnaj začne také 19. Června v 15:00 JST a bude pokračovat i v dalších dvou dnech. Více informací se pak dozvíme během dnešního odpoledne/večera.

Co si o celém projektu myslíte vy? Má smysl nebo by měli Riot Games produkovat vlastní turnaje či ligy?


Zdroje:
Riot Games