Z Apex Legends náhle zmizela možnost přepnutí kamery

12. 1. 2023 – 11:56
0
Z Apex Legends náhle zmizela možnost přepnutí kamery
zdroj: Respawn

Vývojáři to ale prý neplánovali

Apex Legends je za normálních okolností FPS bez možnosti pohled kamery měnit. Populární battle royale ovšem obsahuje glitch (ze kterého se postupem času stal i vývojáři tolerovaný easter egg) který na tréninkové střelnici umožňuje jednoduchým způsobem přepnout do pohledu třetí osoby.

Tato možnost ale nyní kupodivu bez vysvětlení zmizela a hráči, kteří si rádi prohlíželi modely svých hrdinů aspoň v této mapě, z toho nemají radost. Zapnutí tohoto pohledu v minulosti spočívalo v přesunu postavy na konkrétní místo na střelnici, skrčení v jednom konkrétním křoví a následném rychlém výběru jiného hrdiny z menu. To ale nyní nefunguje.

Komunita se s náhlým (a nijak nekomentovaným) zmizením nehodlá jen tiše smířit, a tak se na fórech i sociálních sítích objevily žádosti o vrácení téhle skryté funkce. Na Twitteru už na situaci reagoval jeden z programátorů, Ian Holstead, který uvedl, že k odstranění rozhodně nedošlo záměrně a že se pokusí prověřit, co za ním stojí a napravit situaci. Sám si prý uvědomuje, jak je tahle maličkost pro hráče důležitá.

Prozatím není jasné, jestli se někdy Respawn odhodlá přidat do hry pohled ze třetí osoby, v minulosti už s ním experimentoval v časově omezených režimech. Apex Legends je momentálně ve své 15. sezóně, hru můžete hrát kromě PC i na současné a minulé generaci konzolí a na Switchi.

Zdroje:
Dexerto