Z farmaření se stává esport, pohodové Stardew Valley dostává svůj první turnaj

Z farmaření se stává esport, pohodové Stardew Valley dostává svůj první turnaj
zdroj: Concerned Ape

Vítěz si odnese 40 tisíc dolarů

Pět let od vydání Stardew Valley přichází první šampionát v tomto farmářském simulátoru. Soutěžit budou ti nejoddanější hráči v různých disciplínách už na začátku září o slušných 40 tisíc dolarů.

Pokud jste o Stardew Valley nikdy neslyšeli, jde o odpočinkovou hru, ve které jste farmářem a vaším cílem je vybudovat svoji malou prosperující farmu. Můžete navazovat vztahy s ostatními obyvateli malého městečka, sázet brambory, kácet stromy, pátrat v dolech po drahých kovech a chodit na místní zábavy.

Možná se teda divíte, jak mohou hráči soutěžit v této hře, kde jste velmi zdatný farmář. Youtuber Zach “UnsurpassableZ” Hartman ve spolupráci s vývojářem Ericem "ConcernedApe" Baronem předvádějí svůj vlastní turnaj, kde se proti sobě postaví čtyři týmy o celkovou hodnotu výhry 40 tisíc dolarů, přičemž celá částka pochází přímo od vývojáře této hry.

"S potěšením oznamuji první oficiální Stardew Valley Cup!" zveřejnil ConcernedApe na Twitteru. "Je to soutěž dovedností, znalostí a týmové práce s prize poolem přes 40 tisíc dolarů."

Hráči budou mít tři hodiny na to, aby se pokusili dokončit co nejvíce výzev. Bude jich více než 100 z různých oblastí hry, přičemž každá z nich má jinou hodnotu bodů na základě její obtížnosti. Sahají od relativně snadných, jako je pojmenování koně jménem Sprout, až po obtížnější, třeba dokončení celého komunitního centra nebo dosažení 100. patra v dolech.

Akce začíná 4. září v 18:00 a bude komentovaný ConcernedApe a UnsurpaddableZ. Komentovanou verzi můžete sledovat přes Twitch kanál UnsurpaddableZ, který poskytne přehled o všech čtyřech týmech, nebo si můžete naladit každý stream individuálně prostřednictvím příslušných kanálů.

Stardew Valley dokazuje, že jakákoliv hra může být kompetitivní. Doufejme, že turnaj bude úspěšný a možná se dočkáme více her, které začnou působit na esportové scéně.

Zdroje:
Kotaku