Americká armáda užívala platformu Twitch k nabírání nových adeptů, tomu má být konec

24. 7. 2020 – 7:00
0
Americká armáda užívala platformu Twitch k nabírání nových adeptů, tomu má být konec
zdroj: U.S. Army

Alexandria Ocasio-Cortez, jedna z poslankyň amerického kongresu navrhla opatření, která mají zabránit americké armádě používat esport, videohry či streamovací platformy pro nábor nových adeptů.

Návrh, který poslankyně podala začátkem tohoto týdne, by měl zabránit armádě používat finanční prostředky k účasti na platformě Twitch či v jakékoliv videohře, esportu a další streamovací platfomě. Armáda totiž používala právě Twitch k tomu, aby pod záminkou rozdávání dárků navnadila potencionální uchazeče a ti tak vyplnili vstupní náborový dokument. Samotný Twitch tak během několika dní podobné zacházení armádě USA zakázal.

Dalším vroubkem pak bylo to, že U.S. Army and Navy (americká armáda a námořnictvo) rušila možnost psát na jejich Twitch kanál lidem, kteří kritizovali americké válečné zločiny. Co se týče samotného zákonu, dle slov poslankyně bude chvíli trvat, než projde celým schvalovacím procesem a podaří se ho uplatnit. O to bizarnější je to, že americká armáda, námořnictvo i vzdušné síly mají své esportové týmy, které vysílají na platformě Twitch.

Alexandria Ocasio-Cortez zdroj: thenational.com

Do celého problému zakazování komentářů s kritikou U.S. Army se zapojila také Kolumbijská Univerzita, která poslala americké armádě a námořnictvu dopis, jenž požaduje zrušení zákazu komentářů o válečných zločinech. Esportový zpravodaj Rod "Slasher" Breslau k celé kauze dále dodal. "Díky posledním skutečnostem o darech a zákazu komentářů, esportový tým americké armády ukončil aktivitu na sociálních sítích a další budoucí plány, do kterých spadá také nadcházející Twitch Rivals událost."

Co si o celé situaci myslíte vy? Měla by mít instituce jako armáda svůj esportový tým a je morální rekrutovat lidi do armády takovým způsobem?

Zdroje:
Dotesports