Americký hráč byl kvůli údajnému sexuálnímu obtěžování donucen přerušit kariéru

Jay “sinatraa” Won se na půl roku loučí s kompetitivní střílečkou Valorant.

Společnost Riot Games zakázala mladému hráči aktivní činnost ve hře Valorant. Důvodem je obvinění ze sexuálního obtěžování, kterého se měl Jay Won dopustit na své bývalé přítelkyni.

Sám Jay sdělil, že rozhodnutí bylo vydáno kvůli tomu, že s Riot Games nespolupracoval. Dle jeho slov měl v plánu vydat videonahrávku, na které je zachycen spolu s přítelkyní Cleo “cle0h” Hernandezovou, video bylo ale následně na popud Cleo smazáno, což společnost Riot označila jako porušení spolupráce.

 

Riot Games tvrdí, že Jay nejen že nespolupracoval, ale sdělil mnoho mylných tvrzení a udělal několik křivých výpovědí. Sinatraa se aktuálně nevyjádřil k tomu, jak se bude jeho kariéra nadále vyvíjet. Otázkou především zůstává, zda setrvá v týmu Sentinels, který dosud reprezentoval.

Problém vznikl kvůli vztahu, který s Cleo měl. V něm ji měl údajně ubližovat sexuálně i psychicky. „Nad vším jsem hluboce přemýšlel a vím, že jsem Cleo velmi ublížil, je mi to líto. Poučím se ze svých chyb a budu pracovat na tom, abych se stal lepším člověkem,” řekl sám sinatraa.

Zdroje:
win.gg