Beckhamovu esportovou firmu opouštějí klíčové osobnosti

3. 8. 2021 – 15:30
0
Beckhamovu esportovou firmu opouštějí klíčové osobnosti
zdroj: Foto: Deadline

Guild Esports je zatím stále v mínusu

Bývalý fotbalista David Beckham spojil své jméno s esportovou organizaci Guild Esports loni v létě a stal se jejím spolumajitelem, ani to ale prozatím nestačí, aby byla výdělečná. U začínajících firem je nevyrovnaný rozpočet relativně normální, Guild Esports má ale i jiné problémy.

Společnost totiž v průběhu jediného měsíce opustily dvě důležité postavy. Výkonný předseda Guild Esports oznámil svůj odchod už 14. července, včera stejný krok přiznal také manažer značky a obsahu Danny Lopez, navíc bez toho, aby zveřejnil své příští působiště.

Organizace pronikla do celé řady populárních her, jako je Valorant, Fortnite, Rocket League a samozřejmě FIFA, podařilo se jí získat celou řadu tvůrců obsahu a také sponzorů, otevřela také vlastní akademii pro získávání nových talentů.

Přesto ale letos v červnu oznámila ztrátu ve výši zhruba čtyř a půl milionu liber před zdaněním za uplynulých šest měsíců. Budoucnost by ale měla být růžovější, protože se Guild Esports podařilo získat sponzorská partnerství v hodnotě 7 a půl milionu liber, mezi které patří třeba fastfood Subway.

Zdroje:
Dexerto