Během zápasu v League of Legends se necítil dobře, následně mu vyšel pozitivní test

17. 3. 2021 – 12:00
0
Během zápasu v League of Legends se necítil dobře, následně mu vyšel pozitivní test
zdroj: Fnatic

Londýnská organizace Fnatic poslala do karantény celou League of Legends sekci. Kouč a jeden z hráčů se nakazili koronavirem.

Support Hylissang a asistent kouče Tolku měli v minulém týdnu pozitivní test na nemoc Covid-19. Organizace se sídlem v Londýně má však naštěstí jednotlivé týmy rozdělené. Právě ten věnující se League of Legends tak dlouhodobě sídlí v Berlíně, ve kterém se taktéž odehrává LEC (nejvyšší evropská League of Legends liga).

Naštěstí pro všechny zúčastněné jak Hylissang, tak Tolku vykazují pouze lehké projevy této nemoci. Právě Fnatic totiž hrají první zápas playoff už příští pátek. Načasování tedy není vůbec ideální, nicméně do zápasu stále zbývá více než týden, účast v playoff by tak pro tým neměla být v ohrožení. Dle vlastních slov organizace aktivně jedná s organizátory celé ligy.

Většina esportových turnajů a lig po celém světě bylo nuceno přejít do online režimu už více než před rokem. Na rozdíl od jiných odvětví se však profesionálnímu hraní videoher v posledním roce neuvěřitelně daří a podobný přechod ničemu neublížil. My jsme tak velice zvědaví, kam až se celým esport posune a jaké nové herní tituly okouzlí celý svět.