Blizzard ztrácí zásadního sponzora. OWL a CLD přichází o podporu T-Mobile

5. 8. 2021 – 16:00
0
Blizzard ztrácí zásadního sponzora. OWL a CLD přichází o podporu T-Mobile
zdroj: Activision

Budou další následovat?

Skandál, který se momentálně točí kolem Activision Blizzard, je už tak košatý, že si jeho časovou osu raději zopakujte v Bětčině dedikovaném článku. Bylo by ale mylné se domnívat, že jeho vliv nezasáhne třeba i sponzory esportových eventů pod hlavičkou Blizzardu. Naopak, společnost dostala pořádný zásah.

Svou podporu totiž zjevně stáhl telekomunikační gigant T-Mobile, který sponzoroval ligu Call of Duty a Overwatch. Krátce po zveřejnění obvinění ze strany státu Kalifornie se konal největší event CDL tohoto roku - The Stage 5 Major. Už na této akci ale nebyl branding T-Mobile k vidění. Ze všech streamů zmizely reklamní bannery a loga na dresech hráčů byla přelepena páskou.

Totéž se následně stalo v OWL, kde jakákoli zmínka o T-Mobile zmizela z programu Overwatch League Perks. Ligu Overwatch nicméně pořád sponzoruje celá řada velkých jmen, jako je Xfinity, IBM, Coca-Cola, State Farm, Cheez-It, Pringles, nebo Teamspeak. CDL se zas může stále spoléhá na podporu americké armády a firem Astro, Zenni Gaming, Scuf, Mtn Dew Game Fuel či USAA Insurance.

Je zřejmé, že se T-Mobile chce vyhnout spojování s aférou, která momentálně lomcuje herním průmyslem. Ani jedna ze stran prozatím situaci veřejně někomentovala.

Zdroje:
Polygon