Capcom schytává kritiku za problémy v online zápasech

23. 6. 2020 – 7:00
0
Capcom schytává kritiku za problémy v online zápasech
zdroj: Polygon

Capcom Pro Tour - liga ve hře Street Figther 5 se potýká s velkými problémy s připojením.

Koronavirus zapříčinil mnohé problémy a to nejenom v reálném světě. Stejně jako jiné tituly, i Street Fighter 5 se společně s jeho Capcom Pro Tour přesunuli do nouzového online režimu. Tento přechod však nebyl bez problému a dva hráči se tak smířili s prohrou poté, co jim hra padla uprostřed zápasu a oni sami už nechtěli zápas dohrávat - přičemž jeden z nich je dokonce vítěz loňského šampionátu.

Právě vítěz Capcom Cup 2019 iDom totiž v semifinále postavil svého hrdinu jménem Poison proti hrdinovi Vega, kterého hrál Metro M. Bohužel právě během tohoto napínavého zápasu se při konečné potyčce hráč iDom odpojil a nejspíš ze znechucení zbytek zápasu odmítl dohrát. Metro M tak získal výhru a posunul se do finále nižšího žebříčku proti ElChakatoy. Naštěstí pro iDoma má tento hráč i tak pozici ve finálním turnaji Capcom Cup zajištěnou, díky výhře v minulém roce.

Bohužel jsou právě s online hraním spojeny i takové neduhy, se kterými logicky pořadatel mnohdy nemůže nic moc udělat a je tedy na hráčích, aby si zajistil co možná nejlepší a nejstabilnější připojení k internetu. Celý problém však neskončil jen tímto zápasem. Také v dalším, ve kterém se utkali hráči ElChakatoy a Metro M se prvně zmíněnému hráči nepodařilo po dvou hrách znova připojit do hry a Metro M tak získal znovu kontumační výhru.

Celá situace se ještě více vyostřila poté, co jednotliví hráči začali Capcom kritizovat za to, že z turnaje odstranil populární "The Grid". Trénovací kolo bez zbytečných rozptýleních, u kterého je známo, že nedělá tolik problémů s připojením. K celé věci se také vyjádřil šampión z roku 2016 NuckleDu, který dle svých slov nechápe, proč Capcom The Grid odstranil.

Celou soutěž pak vyhrál DR Mandrake, který ve finále porazil hráče Metro M a ukořistil tak místo na turnaji Capcom Cup. Sám Dr Madrake však celou věc také okomentoval s tím, že hrdina jako Vega a určité problémy s hrou v rámci serverů dosti znemožňují možnost kvalitního online hraní. Nakonec pak také zkritizoval hráče ElChakatoy a iDom za to, že nedokončili své zápasy a osočil je z nedostatku profesionality a respektu.

Zdroje:
PC Gamer