Čína zná výherce Dota 2 Pro League

3. 6. 2020 – 7:00
0
Čína zná výherce Dota 2 Pro League
zdroj: LGD Gaming

Tým PSG.LGD vybojoval výhru proti Invictus Gaming a usedl tak na pomyslný trůn.

Přední čínský tým PSG.LGD vyhrál grandfinále China Dota 2 Professional League a potvrdil tak svoje místo na předních světových příčkách z roku 2018, ve kterém vybojoval na "The International 8" druhé místo. A připsal si tak tučnou částku 117 000 USD.

PSG.LGD Dota tým zdroj: LGD Gaming

Samotná sezóna začala online, a to 1 Dubna. Celek PSG.LGD to však neměl ze začátku vůbec jednoduché, jelikož prohry proti týmům jako Team Aster a Royal Never Give Up na sebe nenechaly dlouho čekat. Avšak i díky pomoci dvou posil - Ren"eLeVeN" Yangwei a Yang "Chalice" Shenyi's se začalo rychle dařit a ke konci sezóny PSG.LGD poráželi i takové celky, jako Invictus Gaming nebo Vici Gaming.

Celou sezónu ukončil tým výhrou nad Keen Gaming, CDEC a EHOME, čímž si zaručil místo v playoff. Tam se celkem hladce dostal do grand finále přes CDEC Gaming a Royal Never Give Up, kde ho čekal právě výše zmíněný Invictus Gaming. I přestože Invictus dokázali zvítězit v první hře, PSG.LGD si vzalo zpátky tři hry následující (každá z nich trvala pod 30 minut) a vyhrálo tak s lehkostí finální BO5.

Zdroje:
TheGamer.com