Counter-Strike přichází o další legendu, francouzský hráč zkusí štěstí v konkurenční hře

Dvojnásobný držitel trofeje Major se rozhodl pro razantní změnu.

Nathan “NBK-” Schmitt zasvětil hře Counter-Strike více než deset let svého života. Profesionální kariéru odstartoval roku 2009 v CS:Source, největších úspěchů ale dosáhl v éře CS:GO. V jeho životopise najdeme slavné týmy jako VeryGames, Titan, LDLC, Envy, G2, Vitality nebo OG. Za největší úspěchy můžeme považovat především vyhrané Major turnaje v roce 2014 a 2015. 

„Už jsem vše zažil. Od malých LAN turnajů po nejslavnější Major. Pral jsem se o příčky s nejlepšími hráči, zažil jsem ty největší zklamání, ale i největší výhry. Counter-Strike mi dal vše a já jsem mu zasvětil celý svůj život. Je čas na změnu. Teď chci aktuálně ovládnout Valorant,” prohlásil sám NBK-.

Nathan patří mezi nejzkušenější hráče CS:GO a disponuje obrovskou fanouškovskou základnou, která se neomezuje pouze na Francii, je tedy pravděpodobné, že mu angažmá poskytne několik organizací. 

NBK- se řadí k nejúspěšnějším CS:GO hráčům, kteří se rozhodli přejít k střílečce z dílny Riotu. Před ním udělal klíčovou změnu i Nicholas “nitr0” Cannella a Spencer “Hiko” Martin.