CS:GO rozjelo vlnu banů. Netýká se to i vás?

Sociální sítě zahlcují Valve kritikou. Hráči si stěžují, že byli neprávem zabanováni.

Dvanáctého srpna došlo k zabanování tisíce hráčů v CS:GO. Toto číslo narostlo během několika hodin a vyústilo k velké vlně kritiky. Ta vzbudila podezření, že je s anti-cheatem něco v nepořádku. Jednalo se o tzv. VAC ban (Valve Anti-cheat), který se děje automaticky na základě rozhodnutí anti-cheatu a nedá se proti němu tak odvolat. Narozdíl od zpětně udělených banů, které posuzují a vyhodnocují samotní hráči (od Gold Novy 1 do Global Elite), proti těm je možné podat protest a nechat svůj případ znovu přezkoumat.
Valve nesděluje jakékoliv podrobnosti o fungování svého anti-cheatu, a to jednoduše z bezpečnostních důvodů. Množství protestů však může Valve donutit k přezkoumání fungování svého systému a existuje tedy pravděpodobnost, že by i hráči zabanovaní anti-cheatem dostali svůj účet zpět. I přestože se taková situace již v minulosti stala, není zaručeno, že se Valve k takovému kroku znovu odhodlá.
Pokud CS:GO hrajete, tak se mrkněte, zda náhodou i vás nezastihl tento problém a v případě že ano, nezbývá než trpělivě čekat a doufat, že Valve situaci přezkoumá.