Cypher nejhranějším hrdinou na VALORANT PAX Arena Invitational

29. 7. 2020 – 7:00
0
Cypher nejhranějším hrdinou na VALORANT PAX Arena Invitational
zdroj: Riot Games

Vypadá to, že se meta kolem hrdinů nám pomalu tváří a rozdíly v hratelnosti na profesionální scéně jsou větší, než by se mohlo zdát.

Hrdina Cypher známý pro své kontrolní schopnosti okolo mapy byl nejhranějším agentem celého turnaje PAX Arena Invitational dle průzkumu VLR.gg. V průměru se tak Cypher objevil v 92% týmových složeních v každém zápasu (průměr všech čtyř hraných map), přičemž hned za ním můžeme vidět hrdinku Sage (77%) a ruského hrdinu s jménem Sova (65%).

Pax Arena Invitational - Použitelnost Hrdinů zdroj: vlr.gg

Zdá se tedy, že hrdinové využívající schopnosti pro kontrolu nad mapou, jsou ti nejvíce používaní. Například na mapě Haven byl Cypher vybrán v 96% případů, nejspíše díky jeho schopnosti zabránit rychlým útokům na jedno ze tří míst, kde jde umístit bomba. Co se týče hrdinky Sage, můžeme si všimnout velkého propadu na mapě Ascent (50%). Mapa, která nabízí široké koridory není totiž ideální pro její oživovací schopnost a ledovou zeď, jenž jen těžko v koridorech umístíte.

Pokud bychom se podívali na spodek žebříčku, uvidíme tam tyto tři hrdiny - Viper, Breach a Reyna. Všichni tito hrdinové jsou velice specifičtí a s jejich schopnostmi se nedají použít v každé situaci. Samotného mě udivilo, že právě Viper s jejich různorodými schopnosti skončila na posledním místě.

PAX Invitational vyhráli Sentinels, poté si ve finále poradili s týmem Cloud 9.

Zdroje:
Dotesports