Další streamer opouští Twitch. YouTube Gaming získává nové slavné jméno

31. 8. 2021 – 10:00
0
Další streamer opouští Twitch. YouTube Gaming získává nové slavné jméno
zdroj: Foto: Getty Images

DrLupo má nový domov

Benjamin ‘DrLupo’ Lupo streamuje na Twitchi od roku 2013, nyní ale mění své pole působnosti. Streamer, který začínal na Destiny a H1Z1, aby se následně přesunul k Fortnite či Escape from Tarkov, oznámil, že podepsal exkluzivní smlouvu s YouTube Gaming.

Na YouTube v mezičase už stihl vybudovat komunitu čítající 1,7 milionu odběratelů, takže jeho dnešní první stream určitě nebude trpět na nezájem publika. Na jeho komunitu na Twitchi toto číslo ale zatím nemá, ta totiž čítala přes 4 a půl milionu sledujících.

DrLupo na YouTube následuje taková jména, jako je Jack “CouRage” Dunlop a Rachell “Valkyrae” Hofstetter, kteří přechod z Twitche uskutečnili v nedávné minulosti. Navzdory tomu, že se jim na platformě vlastněné Googlem daří, je třeba zmínit, že Twitch zaznamenává více shlédnutí, než YouTube a Facebook Gaming dohromady. 

Přesné podmínky nové smlouvy nejsou známé, v roce 2018 podepsal DrLupo exkluzivitu s Twitchem, která měla údajně mít hodnotu milionů dolarů ročně. Sám streamer ale dle svého vyjádření bere změnu jako příležitost, jak rozšířit svůj brand na další platformy a skrz další zábavní iniciativy. Twitch se s populárním streamerem rozloučil v tweetu, kde mu přeje to nejlepší, ať už se vydá kamkoli 

Zdroje:
The Verge