Dota 2 dostala aktualizaci systému Overwatch

28. 1. 2021 – 10:00
0
Dota 2 dostala aktualizaci systému Overwatch
zdroj: Valve

Systém z CS:GO přichází do další hry od Valve

Dota 2 má podobně jako další velké online hry dlouhodobý problém se špatným chováním a toxicitou. Valve proto přichází s podobným systémem komunitní kontroly, jako má CS:GO. V tomto systému mohou hráči, kteří mají historicky dobrý záznam, zkoumat reporty jiných hráčů a vyhodnocovat jejich chování.

Tito sledující tak dostanou nahranou část zápasů, kterou mají prozkoumat. Poté dostanou šanci buď na daného hráče upozornit, nebo případ odmítnout kvůli nedostatku důkazů. Komunita by se tak měla sama vzájemně kontrolovat a Valve tím dává větší moc samotným hráčům.

V CS:GO systém funguje velmi podobně, nicméně řeší zejména cheatery (lidé, co používají externí programy, aby ve hře podváděli) a nezaměřuje se na špatné chování. Obě hry tak mají v podstatě stejný systém, jen se každý z nich zaměřuje na trochu něco jiného.

Po nahlášení reportu od více členů komunity hráč dostane 30 a více denní ban, který se však může přeměnit až na ban permanentní. Uvidíme, jak často bude po tomto banu Valve sahat, nicméně se určitě jedná o odstrašující akt, a to zejména pro sběratele různých kosmetik za ohromné sumy. O ty by pak totiž tito sběratelé samozřejmě přišli.

Co si o tom myslíte vy, dělá Valve dobře, že dává větší zodpovědnost a moc komunitě?