Ender, proslulý esportový komentátor League of Legends opouští Evropu

26. 4. 2021 – 7:00
0
Ender, proslulý esportový komentátor League of Legends opouští Evropu
zdroj: Riot Games

Nejvyšší evropská liga přichází o člena týmu.

Ender je známou postavou evropské LEC (League of Legends European Championship) ať už z pozice komentátora nebo analytika. K samotnému týmu se tento mladý Američan přidal v létě roku 2018 a to díky twitterovému příspěvku Quickshota, nejzkušenějšího člena právě evropské nejvyšší ligy. Odchod Endera z Evropy však neznamená ukončení jeho kariéry, ale dle jeho vlastních slov pouze další posun.

Ender totiž chce být součástí komentátorského týmu střílečky Valorant (taktéž od studia Riot Games). Jak sám ve svém rozlučkovém videu zmínil, hru hrál od samých prvopočátku, když o ní ještě nevěděl nikdo kromě vývojářů a ihned pochopil, že právě Valorant je směr, kterým se chce v profesní dráze vydat.

Po diskuzích mu ale nebylo vyhověno jít touto cestou v Evropě a právě proto se Ender vrací zpět do rodné Ameriky, specificky Los Angeles. Tam se totiž nejspíše stane součástí amerického komentátorského týmu a měl by se tak možnost dostat nejen ke komentování League of Legends, ale také právě Valorantu.

V tříleté kariéře Ender komentoval  například skvělé čtvrtfinále Světového šampionátu v minulém roce v rámci zápasu Fnatic vs Top Esport a další klíčové hry evropských týmů. Jsme velmi zvědaví, co nám tento skvělý komentátor na americké půdě ještě ukáže.