Esport dobývá další metu, připravuje se anime seriál hry Dota 2

Esport dobývá další metu, připravuje se anime seriál hry Dota 2
zdroj: DOTA 2

Fanoušci volali po více obsahu s tématikou Doty, jejich přání bylo vyslyšeno.

Valve oficiálně oznámilo anime seriál Dota 2, který se v blízké budoucnosti dostane na Netflix. Přesný název série je DOTA: Dragon’s Blood, trailer je již veřejně dostupný:

„Rádi bychom oznámili zbrusu nový anime seriál z prostředí Doty. Jako fanoušci a milovníci Dota komunity jsme nadšení, že s vámi můžeme tuto novinku sdílet,” řeklo Valve na svém Twitteru.

Trailer prozrazuje, že se děj bude odehrávat okolo dobrodružství Daviona (Dragon Knight). V původním příběhu Davion hledal eldwurm Slyraka, kterého po letech našel. K jeho zklamání je Slyrak starý, slabý a umírá, i přes to však Daviona vyzve na souboj. Seriál by měl na tyto události navázat a zároveň představit další charaktery. Wykrhm Reddy prozradil, že se k Dragonovi přidá prinzecna Mirana, spolu budou poté čelit dalšímu nebezpečnému dobrodružství. 

Premiéra by dle dostupných informací měla být 25. Března letošního roku. Aktuálně není jisté, zda bude tímto datem dostupná celá osmidílná série, nebo zda budou nové epizody vycházet týdně. Netflix je ale známý tím, že své seriály zpřístupňuje kompletně najednou.

Dota 2 je jedna z nejpopulárnějších esportových her současnosti a její turnaje jsou známé svými rekordními odměnami, není tedy žádným překvapením, že vznikne seriál zrovna z prostředí této hry.