Esportový tým vyřazen z turnajů, jeden z členů nelegálně sázel na ligové zápasy

Esportový tým vyřazen z turnajů, jeden z členů nelegálně sázel na ligové zápasy
zdroj: Tým Dota 2

Jihoamerický celek byl za prohřešky jednoho z členů diskvalifikován z Dota 2 regionální ligy.

Společnost stojící za regionální jihoamerickou ligou oznámila diskvalifikaci týmu "0-900". Na veřejnost se dostala informace, že jeden z členů sázel na ligové zápasy, po detailním vyšetření celého incidentu byla domněnka potvrzena a tým byl z ligy nemilosrdně vyřazen. Všechny následující zápasy tak automaticky končí prohrou 0-2 v neprospěch týmu "0-900". Zda sázení ovlivnilo průběh zápasů, nebylo ze strany vyšetřující společnosti zveřejněno. 

 

Který z hráčů se prohřešku dopustil, také není jasné. Žádný z členů se k incidentu veřejně nevyjádřil. Vzhledem k sestavě ale víme, že se jedná o jednoho z uvedených:

  • Christian "Madara" Kimura

  • Eliseo "Kxy" Arancibia

  • Alexis "Greedy" Ventura

  • Alexis "sl4d1n-" Cepeda

  • Diego "Jericho" Rivera

Organizace "0-900" je z větší částí složena z peruánských hráčů, kteří dříve reprezentovali jiné top týmy jihoamerického regionu. Diskvalifikace z aktuální ligy týmu znemožní zúčastnit se The International 10, na který se dá kvalifikovat přávě z Dota Pro Circuit, ze kterého byl tým vyřazen. Jedinou možností jak se na The International dostat, je přes otevřené kvalifikace, což bude pro tým vzhledem ke konkurenci velmi náročné.

The International 10 je plánován na srpen letošního roku, uskutečnit by se měl ve známé Ericsson Globe aréně ve švédském Stockholmu. Přesné datum ani bližší podmínky stále nejsou známé a budou se odvíjet i na vývoji celosvětové pandemické situace.

Zdroje:
win.gg