Fanoušci hry Dota 2 si mohou oddechnout, The International 10 oficiálně potvrzeno!

12. 5. 2021 – 10:30
0
Fanoušci hry Dota 2 si mohou oddechnout, The International 10 oficiálně potvrzeno!
zdroj: Valve

Hráči se utkají o desítky milionu dolarů.

Asi největší turnaj na světě co se peněžních odměn týče musel být minulý rok posunut kvůli pandemii koronaviru. Nakažených ale ubývá a letní měsíce se tak zdají jako ideální pro událost tak obrovských rozměrů. V turnaji se proti sobě utká osmnáct týmů z celého světa a rozdělí si částku 40 000 000 dolarů.

Právě The International každým rokem překonává rekordy v maximální částce v rámci jednoho turnaje a ani letos tomu nebude jinak. Zajímavostí je, že se tato částka přesouvá z minulého roku a Valve neplánuje vytvářet nový event, skrz který v minulých letech mohli hráči turnaj podpořit. Celková částka se totiž neskládá pouze z peněz Valve, ale také na ni mohou přispět hráči díky nakupování kosmetik přímo ve hře.

Místo toho Valve plánuje dva menší eventy před a po samotné události, které však s The International 10 nebudou mít nic společného. Turnaj bude klasicky rozdělen na dvě části, s finále 10-15. Srpna ve švédském Stockholmu s možnou účastí diváků dle nadcházející pandemické situace v celé zemi.

Zdroje:
Win.GG