Fortnite se rozhodl zakázat všechny hráče sázející na vlastní zápasy

Fortnite se rozhodl zakázat všechny hráče sázející na vlastní zápasy
zdroj: Shutterstock

Na sociálních sítích vzbudilo rozhodnutí vlnu negativních reakcí, trendem se stal hashtag #RipFortnite.

V komunitě hry Fortnite se rozšířila zábava, kde dva známí/talentovaní hráči soupeří mezi sebou a zároveň sází na vlastní vítězství. Tento druh zábavy uplatňují především streameři, pro které se jedná o lákavý obsah do živých vysílání. Epic, společnost stojící za hrou Fortnite, se ale rozhodl proti sázení zakročit, důvodem je především fakt, že se takto baví i nespočet nezletilých jedinců.

Mezi známé tváře zapojené do “sázejicí zábavy” patřil i šestnáctiletý streamer Cody “Clix” Conrad. Clix dostal zprávu od společnosti Epic, kde je mu naznačeno aby se sázením skončil, nebo o svůj účet přijde. „Doporučuju i ostatním aby s tím přestali. Píšu to veřejně proto, aby si to lidé uvědomili,” tweetnul Clix.

 

Fanoušci Fortnite jsou znechuceni politikou společnosti Epic, což vyjadřují klasickým trendem #RipFortnite, který připojují ke svým naštvaným zprávám. Epic se k celé situaci nevyjádřil a pravděpodobně se ani k žádné reakci nechystá. Negativní zpětná vazba v souvislosti s hrou Fortnite není pro její tvůrce nic neobvyklého.

Zdroje:
win.gg