G2 na vrcholu a MAD Lions v problémech, zvrat se prozatím nekoná

25. 8. 2020 – 9:00
0
G2 na vrcholu a MAD Lions v problémech, zvrat se prozatím nekoná
zdroj: (Printscreen: YouTube)

Legendy, přesně tak můžeme nazvat týmy G2 Esports a Fnatic, které posledních šest let dominují na poli evropské League of Legends.

Je však nutno říci, že playoff není ani zdaleka u konce a my se tak dalších zvratů stále můžeme dočkat. Zatímco totiž MAD Lions a Rogue vévodili v klasickém letní lize a umístili se tak na prvních dvou místech. První kolo playoff poukázalo na jiný trend. Jak Rogue tak MAD Lions si totiž odnesli celkem přesvědčivou porážku právě od týmu G2 Esports a Fnatic. Musíme však uznat, že právě lvíčata, za které hrají i Češi Carzzy a Humanoid vzdorovali G2 velmi dobře, díky čemuž si neodnesli tak potupnou porážku jako výherci celého splitu - Rogue.

Tři ze čtyř evropských pozic jsou tak na letošních Worlds obsazeny. Prozatím nás s jistotou budou reprezentovat Rogue (jakožto výherci letní části evropské soutěže) a G2 Esports, společně s Fnatic (díky množství nasbíraných bodů za celý rok). Jedno místo však stále obsazeno není a pro československé fanoušky to je velice dobrá zpráva. Tento pátek, v 18:00 totiž odstartuje finální zápas o tuto pozici a to mezi MAD Lions (Češi Carrzy a Humanoid) a FC Schalke 04 Esports (Slovák Neon).

Zápas to tedy bude velice napjatý, jelikož půjde o vše - místo na Worlds a možnost stále vyhrát celý Split. Zatímco Schalke jsou na obrovské vítězné vlně (10 vítězství v řadě), tak MAD Lions i přes přesvědčivý výkon proti G2 nemohou stále najít stejnou energii jako před dvěma měsíci, kdy vedli tabulku. Nic bychom si pak nepřáli více, než aby nás mohli oba tyto celky na Worlds reprezentovat, což však není možné. Držíme tedy oběma týmům palce a ať vyhraje ten nejlepší.

Zdroje:
profigamers.cz