Hackeři ovládli esportovou novinku Fall Guys

Hackeři ovládli esportovou novinku Fall Guys
zdroj: YouTube

Battle Royale hra, která necelý měsíc po vydání zajímá esportovou scénu, musí vyřešit akutní problém s hackery.

Jako v každé hře, cheateři našli způsob, jak zkazit herní požitek ostatním hráčům této animované zábavy. Fall Guys je nejnovější lákadlo ve světě multiplayer her. Již několik týdnů po vydání hra zahltila internet svou unikátní hratelností a zábavnou mechanikou. Tato “masivní párty hra” dobývá i příčky streamovací platformy Twitch.

Je důležité mít na paměti, že je hra teprve ve svých začátcích. I z toho důvodu není těžké najít způsoby, jak v ní podvádět. Narozdíl od jiných her, ve Fall Guys je téměř nemožné zvítězit proti těm, kteří cheatujou. Jediným způsobem je doufat, že narazíte na týmovou hru (ve hře jsou solo i týmové části). V týmové hře je vyřazení cheatera asi nejpravděpodobnější, avšak ne zaručené. Mezi již používané cheaty patří speedhack, létání či dokonce procházení skrze zdi. Takové “výhodě” se bohužel nedá konkurovat. Zatímco vy bojujete o přežití a derete se do cílové rovinky, cheater bez jakékoliv zábrany či překážek už v cíli čeká.

Co dělá celou situaci ještě horší, je fakt, že hra není aktuálně schopna takové lidi banovat v průběhu hry. Tuto informaci potvrdili sami vývojáři. Pozitivní je, že si jsou těchto problémů vědomi a už teď se snaží implementovat řešení.