Hráči jsou nespokojeni se zbraní Operator, vývojáři však změnu neplánují

2. 9. 2020 – 7:00
0
Hráči jsou nespokojeni se zbraní Operator, vývojáři však změnu neplánují
zdroj: Riot Games

Vývojáři z Riot Games si nemyslí, že je Operator silná zbraň, hráči však nesouhlasí.

Nejdražší zbraň ve hře, Operator, kterou si můžete koupit za 4,500 kreditů se v posledních týdnech potýká z velkou kritikou široké hráčské základny, od streamerů po profíky. Samotná zbraň dává nejvyšší zranění ve hře jednou jedinou kulkou, má dva druhy zaměření (2.5x a 5x) a slouží tedy v mnohých koridorech ale i větších prostranstvích jako neproniknutelná "zeď".

Osobnosti jako Michael "Shroud" Grzesiek, Oscar "mixwell" Cañellas Colocho nebo Spencer "Hiko" Martin v poslední době zbraň kritizovali hlavně kvůli tomu, že dle jejich slov nemá ve hře reálný "counter", se kterým byste zbrani mohli vzdorovat.

Na rozdíl totiž od CS:GO, ve kterém může každý hráč mít až dva oslepující granáty za kolo, ve Valorantu tato možnost neexistuje, jelikož každý hrdina má vlastní sadu schopností. Samozřejmě oslepující schopnosti nebo kouřové granáty ve hře existují, ale podle hráčů však nejsou dostatečně silné, aby dokázali Operator v mnoha situacích zcela zneškodnit. Hráči s touto zbraní pak stačí jediná dobře zamířená střela.

Také vývojáři si sílu zbraně Operator uvědomují, nicméně stále trvají na tom, že se správnou taktikou je tuto zbraň možné obehrát. Právě nyní tak necítí nutnost zbraň jakkoliv měnit. Co si o zbrani a problematice myslíte vy? Hrajete rádi s Operatorem?

Zdroje:
Win.GG