"Je mi 78 a nakopu vám zadek v Counter-Striku!" - DieHardBirdie

10. 8. 2020 – 7:00
0
"Je mi 78 a nakopu vám zadek v Counter-Striku!" - DieHardBirdie
zdroj: silversnipers.com

V 78 letech se důchodce společně se svým týmem Silver Snipers stal šampiónem.

PC Gamer nedávno představil hráče CS:GO - Abbe "DieHardBirdie" Drakborg, který společně s týmem Silver Snipers vyhrál turnaj DreamHack, přičemž nejmladšímu členu tohoto týmu bylo 64 let.

DieHardBirdie k tomu sám řekl, že se jedná o jeho nejoblíbenější moment kariéry, jelikož mohl divákům ukázat schopnosti, které jeho tým má. Je pak skvělé vidět takového pána ve věku, který obklopen mladíky, drží v rukou trofej a dle vlastních slov, "It was fantastic", si užívá moment plnými doušky.

Právě Silver Snipers byl první CS:GO seniorský tým na světě, který dokázal inspirovat ostatní a tak mohla vzniknout celá liga, jenž se zaměřuje na lidi ve věku. DieHardBirdie začal CS:GO hrát poté, co odešel do důchodu a dnes dle svých slov hraje nejméně čtyři hodiny denně. Jeho láska ke hře pak pramení z potřebné koncentrace a zábavy, která mu tahle slavná střílečka přináší.

"Nikdy nemůžete být dostatečně starý na hraní videoher. Věk je pouze číslo." Říká v rozhovoru DieHardBidie.

Po úspěšném turnaji DreamHack už však bohužel DieHardBirdie na kompetitivní scéně neuvidíte, ten se totiž rozhodl zanechat profesionální kariéry esportového hráče a začal se věnovat pouze na streamování. "Streamuju mé hraní na platformě Twitch, jelikož bych zde chtěl něco zanechat za svým životem, zanechat dalším generacím."

Tagy:
FPS
Zdroje:
Win.GG