Kartička Pokémon se vydražila za téměř sedm milionů korun

Trh s kartami Pokémon díky slavným Youtuberům roste.

Aukce na webové stránce eBay vydražila Pokémona Charizarda za 311 800 dolarů, v přepočtu skoro sedm milionů korun českých. Karta patří do vzácné řady “Shadowless 1st Edition Holo”, což cenu nastavilo velmi vysoko. K vysoké hodnotě karty přidala i skutečnost, že měla PSA hodnocení 10, to značí, že byla v nejlepší možné kondici. 

Charizard kartička si zasloužila celkem 124 aukčních příhozů. I když je prodejní hodnota karty obrovská, nejedná se o nejdražší vydraženou kartu v historii. Prvenství drží First Edition Pokemon box, který byl prodán za 408 000 dolarů a to z toho důvodu, že byl neotevřen.

Ještě nedávno se Pokémon karty takové popularitě opravdu netěšily. Na hodnotě jim přidali slavní Youtubeři, kteří se natáčí u toho, když jednotlivé balíčky otevírají. Pokémon komunita má na jednu stranu velkou radost, že přivítala mnoho nových členů, na druhou stranu se do ni infiltrovali překupníci, kteří automaticky vykupují všechny nové karty, které se v obchodě objeví a následně jim nastavují astronomické hodnoty.

I Youtubeři toxicitě nepomáhají, protože o hodnotě karet často ve videích lžou, aby zaujali své fanoušky. Ti poté věří tomu, že cena oznámena Youtuberem je pravdivá, i když je ve skutečnosti několikanásobně nadsazena.

Zdroje:
win.gg