Kjaerbye opouští dánský CS:GO celek North

Důležitý článek týmu North měl již od jara pauzu kvůli zdravotním problémům. Jeho dlouho očekávaný návrat se však neuskuteční.

Kjaerbye měl časté bolesti břicha a potíže s dýcháním. Tým North byl během pauzy s Kjaerbyem v kontaktu. Na ukončení spolupráce se dohodli společně. Dle oficiálních prohlášení se rozvázání pracovního poměru obešlo bez jakéhokoliv dramatu. 

Manager CS:GO týmu North Cristian Engell prohlásil, že rozloučení s Kjaerybem dělá tým s těžkým srdcem. Kjaerbye se na změnu snaží nahlížet pozitivně a sám se vyjádřil o těch lepších stránkách. Dle jeho slov teď vidí věci více jasně a i přestože si uvědomuje, že potřebuje ještě dost času na zotavení, je více než vzdálen ukončení profesionální kariéry v Counter-Striku.

Kjaerbye do týmu vstoupil v únoru 2018 a během svého působení byl jedním z nejlepších hráčů North. Pomohl týmu k vítězství několika LAN turnajů, nejznámější okamžik byl DreamHack Masters Stockholm v září 2018, kde North porazili Astralis v grand finále.

Od jarní pauzy zastupoval Kjaerbyeho osmnáctiletý Kristoffer “Kristou” Aamand. I přestože North prozatím neudělal žádné oficiální prohlášení, již Krisou dle HLTV podepsal trvalý kontrakt s North klanem.