Kolik si vydělá profesionální hráč Valorantu?

13. 7. 2020 – 7:00
0
Kolik si vydělá profesionální hráč Valorantu?
zdroj: 100 Thieves

Zpravodajský web "The Esports Observer" přišel s odměnami, které dostávají profesionální týmy ve hře VALORANT.

Nová kompetitivní střílečka VALORANT si vede velice dobře. Na platformě Twitch dosahuje skvělých čísel, komunita kolem samotné hry stále roste a mohli jsme vidět už několik komunitních turnajů. V Česku je to pak samotná liga od Grunexu s názvem "Grunex Masters", jenž se těší velké oblibě a upřímně bychom její nejlepší týmy mohli porovnat s těmi světovými.

Silná komunita v esportu však nestačí, právě financování týmů, sponzorů a samotná podpora vývojářů je to, coo se osvědčilo v minulých letech například u League of Legends, CS:GO nebo Dota 2. Několik na sebe nezávislých zdrojů potvrdilo, že se průměrná odměna jednoho pětičlenného týmu pohybuje na škále od 15.000$ - 25.000$ a někteří hráči si mohou přijít vzhledem na jejich smlouvu a renomé na o dost více.

Pro novou hru na trhu to není určitě špatné. Samozřejmě se to prozatím nemůže rovnat s těmi nejlepšími výše zmíněnými tituly, nicméně můžeme očekávat nic jiného, než zvyšování. Esport jako takový každým dnem roste a za časů koronaviru se jen ukázalo, jak přizpůsobivé celé odvětví je.