League of Legends šampionka Samira dostala oslabení den po vydání

24. 9. 2020 – 7:00
0
League of Legends šampionka Samira dostala oslabení den po vydání
zdroj: Riot Games

Netrvalo dlouho (doslova jeden den) a vývojáři Riot Games museli oslabit novou marksmanku Samiru.

Ani Samira se však nevyhnula klasickému testování na PBE (Public Beta Environment), je proto zajímavé, že vývojáři s Riot Games její dominanci neodhalili dříve. Nová marksmanka je mixem mezi šampiónem na dálku a blízko, s velkou možností pohybu a obrovským zraněním. Po oficiálním vydáním si tak rychle hráči uvědomili, že tudy cesta nevede.

Naštěstí v tomto případě Riot reagoval velmi rychle a během jednoho dne tak přišlo oslabení na dvou frontách. Zatímco její základní počet životů byl snížen z původních 600 na 530, tak její ultimátní schopnost dostala nerf v možném zranění- 100-300 (+600% tAD) >>> 0-200 (+500% tAD).

Mark "Scuffy" Yetter na svém Twitter kromě nerfu také zmínil důležitost balancovat nové i staré hrdiny, za což dostává Riot Games dlouhodobě mnoho kritiky. Zajímavé je dle nás také sledovat cestu, kterou se hrdinové vydávají. V minulosti jsme totiž viděli hrdiny s výhodami a nevýhodami, hrdiny mobilní nebo pomalé. Dneska se však zdá, že skoro každý hrdina má nějakou možnost útoku a zároveň extrémní zranění.

Zdroje:
Twitter/MarkYetter