League of Legends veterán Febiven ukončuje kariéru ve svých 24 letech

19. 7. 2021 – 7:00
0
League of Legends veterán Febiven ukončuje kariéru ve svých 24 letech
zdroj: Riot Games

Fabian "Febiven" Diepstraten odchází po sedmi letech z kompetitivní League of Legends scény.

Nizozemský midař může svoji kariéru brát bezesporu za úspěšnou, nicméně ne vždy byla kariéra pro Febivena jednoduchá. Hráč známý zejména svými kontrolními mágy, jako jsou Orianna, Xerath, Azir či Viktor, totiž v posledních dvou letech nedokázal navázat na předešlé výkony a rozhodnutí ukončit kariéru tak přišlo vcelku v logický čas.

Febiven zastupoval během své kariéra pět různých týmů napříč Evropou a Severní Amerikou. Celkově si zahrál 420 her a z toho jich vyhrál 56%. Asi největší stopu na lokální i mezinárodní scéně však zaznamenal ihned ve svém druhém profesionálním roce za organizaci Fnatic. Právě rok 2015 se totiž celému týmu neskutečně vydařil.

Prvním největším úspěchem byla zcela jistě účast v semifinále turnaje Mid-Season Invitational, ve kterém si proti sobě každý rok zahrají ty nejlepší týmy z každého z regionů. Tím druhým pak druhým čistá výhra 18-0 na zápasy v následujícím letním splitu nejvyšší evropské League of Legends ligy.

Právě konec kariéry nebyl pro Febivena nijak zajímavý. V posledním roce totiž hrál za "béčkový" tým organizace Fnatic (Fnatic Rising), která se účastní ligy NLC, jenž sjednocuje severské státy společně s Irském a Velkou Británií. Druhé místo v jarní části ligy a také neúspěch na European Masters byl tak pro nizozemského veterána poslední zkušeností v profesionální kariéře hráče League of Legensd. Přejeme mnoho úspěchu do dalších plánů.