Legendární esportová akce EVO se vrátí příští rok. V Las Vegas přivítá i diváky

Legendární esportová akce EVO se vrátí příští rok. V Las Vegas přivítá i diváky
zdroj: Zdroj: EVO

Tečka za pandemií?

Evolution Championship Series, obecně známá jako Evo, je každoroční esportová soutěž, která se zaměřuje výhradně na bojové hry. Fanoušci, kteří čekali na návrat do arény si budou muset počkat na příští rok, kdy se nejprestižnější bojová herní událost vrací do Las Vegas.

S koncem letošního Evo 2021, který se konal kompletně online, organizátoři zveřejnili upoutávku odhalující oficiální datum následující události. Pokud vše půjde podle plánu, Evo 2022 se uskuteční během tří dnů, a to od 5. do 7. srpna 2022. To znamená návrat po dvou letech této premiérové bojové herní akci do offline prostředí.

Letos se soutěžilo ve hrách Guilty Gear Strive, Street Fighter V, Mortal Kombat 11, Tekken 7 a Skullgirls. Titul, který na akci výrazně chyběl je Super Smash Bros. Ultimate, objevil se ale v upoutávce na následující ročník a dává tak kapku naděje do příštího roku.

I přes pandemii Covid-19 turnaj proběhl alespoň online, nic se ale nevyrovná LAN akci, kde fanoušci mohou fandit profesionálům v reálném čase. Scéna má spoustu opravdu oddaných fanoušků a samotná akce vzkvétá právě z LAN akcí v aréně. Osobní události jsou mnohem napínavější a zábavnější. Jsou lepší i pro hráče, protože nedochází k zpoždění sítě. 

Ještě letos fanoušci mohou očekávat Evo 2021 Showcase. Showcase proběhne od 27. do 28. listopadu v Las Vegas a měl by být živou událostí s diváky. Bude obsahovat Guilty Gear Strive, Mortal Kombat 11, Street Fighter V, Tekken 7 a Skullgirls s kombinovanou hodnotou výhry 125 tisíc dolarů.

V současné době nebyly oznámeny žádné další informace a sestava her, kterou můžeme příští rok očekávat.

Zdroje:
Ginx.tv