MAD Lions ovládnuli první polovinu sezóny v League of Legends

7. 7. 2020 – 7:00
0
MAD Lions ovládnuli první polovinu sezóny v League of Legends
zdroj: Riot Games

Dvě prohry a sedm výher, přesně s takovým výsledkem vstupují MAD Lions do druhé částí letní sezóny League of Legends evropské ligy.

Skvělé výsledky, kterých tito králové všech zvířat dosáhli však mohou být stále ohroženy. Další půlka, která se odehraje v následujících týdnech po této týdenní pauze, může přinést velké změny. Troufáme si totiž říct, že jsme nejspíš v historii neviděli tak zajímavou a vyrovnanou soutěž, jako je tomu letos. Zatímco v minulém splitu se nedala popřít dominance týmu G2 Esports a jejich hvězdné sestavy z Mistrovství Světa 2019. V této letní části nedokázal celek ze Španělska navázat na letité úspěchy a můžeme ho tak "pouze" spatřit na třetím místě.

Žebříček Letní Část LEC zdroj: lol.gamepedia.com

Kromě týmu FC Schalke 04, který bohužel ani tuto sezónu nedokázal najít způsob, jak vybojovat i celkem vyrovnané hry, tak můžeme vidět naprosto vyrovnanou hru napříč všemi sedmi celky. Ano MAD Lions společně s Rogue ukázali svou dominanci a drží se díky tomu na první příčce, nicméně se to neobešlo bez dvou škobrtnutí, které nemůžeme ignorovat. V posledním zápase této poloviny totiž MAD Lions podlehli týmu Misfits Gaming, který je totálně rozdrtil, a to zejména díky jejich Fiddlestickovi, na kterého nedokázal celek s dvěma českými hráči najít odpověď.

Zápas, který ale ukázal na ještě větší nejistotu celé souteže, je ten mezi G2 Esports a Excel Esports, ve kterém naše třetí zastoupení v celé soutěži Patrik "Patrik" Jířů totálně zesměšnil minulé finalisty MS (hrál za hrdinu jménem Aphelios) a stal se MVP celého zápasu. Na naše tři české hráče, kteří reprezentují ČR v nejvyšší evropské soutěži, jsme tak právem pyšní a kdo ví, třeba se letos dočkáme českého finále MAD Lions (Carzzy a Humanoid) vs Excel Esports (Patrik). A pokud ne, druhá polovina letní sezóny určitě nabídne hromadu zajímavých zápasů, jelikož se bude hrát o vše - 4 místa na letošním Mistrovství světa.

Sledujete profesionální zápasy (esport) v League of Legends? Který je váš nejoblíbenější tým?