Mapa Haven zablokována v kompetitivním módu

2. 7. 2020 – 7:00
0
Mapa Haven zablokována v kompetitivním módu
zdroj: Riot Games

Vývojáři z Riot Games se do odvolání rozhodli odstranit mapu Haven z kompetitivního módu kvůli chybě jedné ze schopností hrdinky Reyna.

Chyba samotná je spojená se zapnutím bomby (spike) na místě C, kde se dá bomba zprovoznit. Reyna totiž může použít její schopnost "Dismiss" aby se propadla pod texturu, což jí dovolí dostat se pod samotnou mapu. Z takové pozice pak může bombu zprovoznit a nepřátelský tým ji nemá šanci zneškodnit.

Je nutno říci, že samotnou chybu není nijak lehké vyvolat, avšak Riot Games i přesto učinili takový krok, aby předešli i sebemenšímu zneužívání hry pro svou výhodu. Nicméně dále uvádějí, že samotnou chybu opraví nejspíš velmi rychle, takže by teoreticky během dnešního dne měla vyjít mini aktualizace, která tak učiní. Zajímavé na celé situaci je také to, že tato chyba musela být ve hře už nějakou dobu a je tedy mnohdy otázka náhody nebo času, než se projeví přímo ve hře. Nejedná se však o první incident podobného rázu, například v Betě jsme mohli vidět něco velmi podobného s hrdinou Omenem, jenž se pod mapu dostával díky svému teleportu.

Jak se na podobnou věc díváte vy, využili jste někdy chybu ve hře pro svůj prospěch?