Nebezpečný virus láká na esportovou soutěž!

Nový typ podvodu, který vás naláká na hlasování pro vašeho steam kamaráda, může skončit ztrátou celého účtu.

Tento druh viru se na scéně objevil již v roce 2018, toto září je ovšem více zneužívaný než dříve. Podvod může nevinné uživatele připravit o jejich vlastní steam účet prostřednictvím jednoduchého triku.

Scam post zdroj: Talkesport.com

Jak to funguje?

  1. Dostanete zprávu od vašeho přítele na steamu, který vás vyzve k tomu, abyste hlasovali pro jeho CS:GO tým na stránce ultracup (nechceme zveřejňovat přesnou adresu). Dále vám kamarád napíše, že je v turnaji možné vyhrát až 30,000$.

  2. V momentě, kdy na odkaz kliknete, se přesunete na stránku, která může na první pohled vypadat důvěryhodně, neboť nebude vyžadovat žádné přihlašovací údaje.

  3. Nicméně v momentě, kdy se na stránku dostanete, spustí se script a na pozadí vašeho PC začne pracovat kód, který dovolí podvodníkům vložit do vašeho PC virus. Přes virus budou moci váš PC vzdáleně ovládat.

  4. Jakmile se jim to podaří, dostanou se k vašemu Steam účtu a poté už pracují dle jejich libosti. Klasický scénář je rozprodání předmětů a rozesílání zpráv vašim přátelům.

Aby celý proces vypadal ještě důvěryhodněji, nabízí stránka i fake chat s anketou, kde běží jména náhodných týmů. Dále jsou na stránce umístěny loga známých firem jako G2A, Bitskin, Kinguin a FaceIt.

Doporučujeme neotvírat odkazy, jejichž validitou si nejste jisti. Hlasování pro kamaráda v esportovém turnaji s takovou odměnou je lákavé, ale nenechte se zmást.