Nečekaný krok vývojářů, zbraně ve hře Valorant čekají změny v ceně

9. 6. 2021 – 7:00
0
Nečekaný krok vývojářů, zbraně ve hře Valorant čekají změny v ceně
zdroj: Riot Games

Nové ceny by se neměly dotknout zbraní Vandala a Phantoma.

Na úvod nutno podotknout, že se jedná o změnu cen v rámci samotné zápasové ekonomiky a ne změn cen v rámci grafických "kosmetik" za reálné peníze. Změna se má dotknout devíti známých zbraní a my tak můžeme v přímém přenosu vidět, jakým způsobem bude Riot Games nejenom balancovat hru, ale měnit v podstatě kompletní metu - to jaké zbraně jsou nejvíce hrané (pokud vypustíme jednotlivé hrdiny).

Přeci jenom cenová hladina jednotlivých zbraní hraje ve Valorantu obrovskou roli v tom, jaká zbraň je dostupná a jaká už za svůj poměr cena/výkon nezaslouží větší pozornost. Ve změnách cen jsou tak nejvíce markantní dvě věci. Sleva "sniperky" jménem Operator a znatelné zdražení brokovnice jménem Judge.

Samozřejmě, sleva Operatora se nemusí zdát nijak markantní, v celkovém měřítku jsou ale i ty tři stovky velkým rozdílem a jsme velmi zvědaví, zda Riot Games dají k těmto změnám větší odůvodnění, podobně jako to dělají u agentů nebo League of Legends hrdinů.

Zvednutí ceny nejlepší brokovnice ve hře pak není žádným překvapením, jelikož i na mezinárodním turnaji v Reykjavíku tato zbraň dominovala v několika kolech a Riot Games tak vidí v této brokovnici očividný problém.

Co si o změnách myslíte vy? Jste spokojeni se stávajícím stavem nebo nové ceny vítáte?