Nejdražší gamepad na světě? FaZe Swagg dal za ovladač přes 50 tisíc

19. 8. 2021 – 9:30
0
Nejdražší gamepad na světě? FaZe Swagg dal za ovladač přes 50 tisíc
zdroj: Foto: Swagg

Jak se vám líbí?

Když to s hraním myslíte opravdu vážně a chcete se zařadit mezi skutečnou špičku, potřebujete k tomu patřičně kvalitní nástroje. Kromě samotného herního zařízení hrají zásadní roli také periferie, ať už hovoříme o klávesnicích, myších nebo gamepadech. 

Kris Lamberson, známější spíše jako FaZe Swagg, se pohybuje na vrcholku žebříčků hráčů Warzone a v novém videu se pochlubil ovladačem, který by mu měl napříště pomoci k dosažení ještě lepších výsledků. Investoval do něj ale takovou sumu, jakou mnozí nedají ani za celý počítač.

Základem gamepadu je model SCUF Instinct Pro Xbox, který si Swagg nechal upravit ručně vyrobenými 3D součástkami, měkkými "želatinovými" tlačítky, titanovými částmi, ale také ručně malovaným skinem, který je dokonce opatřen prvky nanesenými UV sprejem.

Ovladač sám stál 1440 dolarů, dalších 850 dolarů ale stála originální vojenská bedna, ve které je ovladač skladován, a UV svítilna, jíž k ovladači přibalili jako bonus, aby si majitel mohl prohlížet všechny skryté prvky, jako je jeho logo či otisky rukou a radiační skvrny na bedně i ovladači.

Dohromady tedy celá tahle legradce vyjde na skoro 2300 dolarů, tedy zhruba 50000 tisíc korun. Pokud jste si tedy dosud mysleli, že třeba takový Elite ovladač pro Xbox stojí majlant, držíte se zjevně příliš při zemi. Faktem ale je, že Swagg si jen hraním Warzone vydělal už přes 100 tisíc dolarů, útrata za gamepad jsou tedy v podstatě jen drobné.

Zdroje:
Swagg