Nejdražší herní účet na světě vlastní člen královské rodiny, jeho hodnota přesahuje miliony korun

Nejdražší herní účet na světě vlastní člen královské rodiny, jeho hodnota přesahuje miliony korun
zdroj: Casimiro PT / Shutterstock.com

Katarský hráč se rozhodl, že chce být majitelem účtu s nejvyšším levelem na platformě Steam. Zaplatil za něj více než pět milionů.

Steam je vynikající platforma pro všechny, kteří mají rádi své herní tituly na jednom místě. Pro některé se ale vylepšování profilu stalo vášní a tak zašli ještě dál. Tisíce hodin hraní a sbírání sběratelských kartiček musí absolvovat každý, kdo chce svůj účet v celkovém hodnocení posunout vzhůru. Katarský hráč se rozhodl žebříčku dominovat a svůj účet dostal až na level 5 000, což jej dělá tím nejlepším na celém světě.

Steam level systém je závislý na XP bodech, které hráč získává plněním různých úkolů, tím hlavním je sběr odznaků. Po dosažení požadované hodnoty XP bodů se hráč následně dostává na vyšší level.

Steam žebříček zdroj: steamladder.com

Po určité době se levelování stává velmi časově náročné a drahé, pro katarského hráče, který je údajně členem královské rodiny, to ale až takový problém nebyl. Pro dosažení levelu 5 000 musel hráč utratit zhruba 240 tisíc dolarů, v přepočtu přes pět milionů korun českých. Zároveň musel dosáhnout 125 266 337 XP bodů, k čemuž potřeboval získat 6500 sběratelských karet.

Ve své herní knihovně má navíc tituly v hodnotě téměř osmi set tisíc korun, jeho účet je tak aktuálně tím nejhodnotnějším na světě.

Zdroje:
win.gg