Ninja se vrátil na Twitch

11. 9. 2020 – 7:00
0
Ninja se vrátil na Twitch
zdroj: PCGamesN

Hráč, který proslavil hru Fortnite, se vrací na platformu, kde to vše začlo.

Tyler "Ninja" Blevins začal streamovat v raných stádiích platformy Twitch a prvních pár let byl průměrným streamerem, který dosahoval na slušná čísla, nicméně se nijak nevymykal normálu. To vše se změnilo s příchodem hry Fortnite (specificky s jejím Battle Royale módem). Ninja tak proslavil nejenom sebe, ale celou platformu Twitch.

Problém nastal ve chvíli, kdy "hype" okolo hry Fortnite začal upadat a Ninja se z velmi populárního streamera začal zase dostávat na původní průměrná čísla. Přesně v tu chvíli přišel Mixer, streamovací platforma vlastněná Microsoftem, která chtěla právě Twitchi konkurovat a nasypala ohromné množství peněz za přechod slavných streamerů. Bohužel pro Microsoft se však ukázalo, že penězi si přirozený vývin platformy ani jedna z největších firem na světě nekoupí a ohlásila konec.

Mixer tak pár měsíců po obrovských přestupech velkých streamerů padl a hvězdy jako Ninja nebo Shroud se i se slíbenými penězi stali svobodnými. Dá se v podstatě říct, že vyhráli ve sportce, jelikož si každý z nich odnesl pár miliónů dolarů. Zatímco Shroud však ihned po měsíci oznámil návrat na Twitch, Ninja si podobný krok déle rozmýšlel, především kvůli ne zrovna dobrým vztahům s Twitchem jako takovým (těsně po jeho původních odchodu promovali na jeho kanále jiné streamery, bez povolení Ninji). Mosty však očividně nebyly zcela přetrhány a legenda hry Fortnite se tak navrací na své původní působiště.

Zdroje:
profigamers.cz