Ninja si stěžuje na nevychované děti, sám má však máslo na hlavě

Ninja si stěžuje na nevychované děti, sám má však máslo na hlavě
zdroj: SVG

To říkáš ty, Ninjo?

Populární Twitch streamer a bývalý esportový hráč Tyler “Ninja” Blevins se v nedávném interview vyjádřil k problematice výchovy dětí. Redaktora New York Times zajímal Ninjův názor na ty, kteří se v chatu chovají nevhodně a sprostě. Ninja má na to jasnou odpověď - všechno souvisí s výchovou.

„Chcete vědět, kdo vaše dítě opravdu je? Tak jej poslouchejte, když hraje videohry a neví o tom, že se na něho díváte,” řekl. V rozhovoru se rozpovídal o problematice rasismu: „Jak se dítě dozví, že má jako běloch určitá privilegia? Samozřejmě že od rodičů.” Dle něj je největším problémem situace, kdy dítě zjistí, co je to rasismus až prostřednictvím videoher.

Po vydání článku se spustila vlna nevole proti Ninjovi. Spoustu lidí zaskočilo, že zrovna někdo jako on si stěžuje, když se sám nikdy pořádně nesnažil nevzdělanost svých sledujících zlepšit. Podle mnohých mu kontroverzní výroky a časté nadávky pomohly se zviditelnit a získat slávu.

Tylerovo stěžování si na nevychované diváky může vypadat až pokrytecky. Tvrzení, která v rozhovoru řekl, je tak třeba brát s velkou rezervou.